در یک نظرسنجی اخیر انجام شده توسط Maru Public Opinion، 48٪ از کانادایی هایی که در نظرسنجی شرکت کردند گفتند “که آنها در توانایی تشخیص محتوای آنلاین / رسانه اجتماعی تولید شده توسط AI [هوش مصنوعی] در مقابل محتوای ایجاد شده توسط انسان ها اطمینان ندارند.”
در سطح بزرگتر، این تعداد قابل توجه است زیرا نشان می دهد که تقریباً نیمی از کانادایی ها مطمئن نیستند که آنها می توانند تصمیم بگیرند که چه چیزی واقعی است و چه چیزی جعلی است. اضافه کردن این به اینکه 71٪ از پاسخ دهندگان نشان دادند که آنها باور ندارند “دولت ها خواهند توانست … شرکت هایی را که محتوای AI را برای استفاده از رسانه های آنلاین / اجتماعی تولید می کنند، تنظیم کنند”، آشکار است که قربانی شدن ارائه ی اطلاعات نادرست بصورت آنلاین نگرانی قابل توجهی برای مردم در سراسر کشور بوجود می آورد.
به دلایل مختلفی از جمله عدم آشنایی با محتوای AI تا افزایش آسیب پذیری زیرا آنها مایل هستند هر کاری را برای آمدن به کانادا انجام دهند، مهاجران تازه وارد و بالقوه کانادایی ممکن است از میانگین کانادایی ها بیشتر در معرض خطر سقوط به محتوای جعلی تولید شده توسط AI باشند.
آنچه در ادامه آمده است به مهاجران تازه وارد به کانادا یک بررسی از افزایش اخیر AI و نکاتی در مورد حفاظت از خود در برابر دیس اینفورمیشن آنلاین ارائه خواهد داد.
روند رشد سریع AI
در سوابق اخیر، استفاده از AI به طور نمایی رشد کرده است. از صنایعی مانند رسانه های اجتماعی (چت بات ها) تا مالی و بهداشت و درمان (اتوماسیون وظیفه)، AI منبعی بوده است که کار را برای نیروهای کار انسانی در بسیاری از راه ها ساده کرده است.
از طرف دیگر، رشد AI نیز شاهد افزایش تعداد بیشتری از عوامل بد است که از این فناوری برای انتشار دیس اینفورمیشن، قربانی کردن خانواده ها و اجرای کلاهبرداری ها، در میان سایر اقدامات منفی استفاده می کنند. در واقع، گزارش CBC از ژوئن امسال نشان داد که کلاهبرداران با استفاده از AI صدا-کپی برای کلاهبرداری یک زن ساسکاچوان از بیش از 7000 دلار با تقلید از نوه او استفاده کردند.
به طور کلی، AI نیز برای ایجاد تصاویر جعلی و سایر قطعات محتوا استفاده شده است که مردم را فریب داده اند تا باور کنند چیزهایی که واقعی نیستند. “Deepfakes”، همانطور که شناخته شده اند، با استفاده از “سند یک فرد واقعی، گرفتن یک عکس از آن و تبدیل آن به یک شخصیت 3D” ایجاد می شوند. در سراسر کانادا، داده های جمع آوری شده توسط خدمات تأیید هویت آنلاین Sumsub می گوید که “نسبت deepfakes” از 0.1٪ در سال 2022 به 4.6٪ در Q1 2023 افزایش یافته است.
با اینکه AI منافع واضحی برای نیروی کار کانادا و زندگی روزمره در این کشور دارد، حیاتی است که مردم در سراسر کانادا – و به خصوص گروه های هدف قرار گرفته معمولی مانند مهاجران بالقوه و تازه وارد – از AI آگاه باشند و بفهمند چه کاری می توانند انجام دهند تا مطمئن شوند که خود و خانواده هایشان را از دیس اینفورمیشن آنلاین در امان نگه می دارند.
حفاظت از خود در برابر ارائه اطلاعات نادرست آنلاین
مهمترین چیز این است که ابتدا درک کنید، به عنوان یک مهاجر تازه وارد به کانادا، که دولت ها در این کشور – هم در سطوح فدرال و استانی – تنها مرجع در تمام مسائل مربوط به مهاجرت و اقامت موقت هستند.
به عبارت دیگر، میتوان فرض کرد که هر چیزی که آنلاین میبینید، قابل اعتماد نیست اگر منبع دولتی برای تقویت اطلاعات مورد استفاده قرار نگیرد.
علاوه بر بررسی اینکه آیا محتوای آنلاین میتواند توسط یک منبع دولتی تایید شود، دولت کانادا یک صفحه وب اختصاصی با راهنماییهایی در مورد شناسایی اطلاعات نادرست آنلاین، ابزارهای بررسی صحت و منابع اضافی برای کمک به این فرآیند فراهم میکند.
برخی از توصیه های داده شده در این صفحه شامل موارد زیر است:
- بررسی صحت اطلاعات با استفاده از ابزار بررسی صحت، تایید منبع محتوا و بررسی منابع دیگر برای تایید آنچه که آنلاین میبینید
ابزارهای بررسی صحت آنلاین تاییدشده وجود دارد که افراد جدید وارد کانادا میتوانند از آنها استفاده کنند تا ببینند آیا یک خبر از قبل به عنوان جعلی مشخص شده است. یکی از این ابزارها «جستجوی واقعیت فاکت» MediaSmarts است.
روی یک محتوا کلیک کردن، اگر آن واقعی بود، باید شما را به منبع محتوا برساند. اگر محتوایی که شما مشاهده میکنید شما را به یک منبعی نمیرساند که مطمئن میتوانید بگویید قابل اعتماد است، احتمالا محتوایی جعلی است.
سرانجام، ببینید آیا محتوایی که مشاهده میکنید را در مکانهای دیگری آنلاین میتوانید پیدا کنید. هر چند این راهکار کاملی نیست به دلیل استفاده سریع از هوش مصنوعی برای اهداف منفی، اما احتمالا محتوای آنلاین واقعی نیست اگر شما نتوانید آن را در بیش از یک مکان پیدا کنید.
- شناسایی حسابهای جعلی در رسانههای اجتماعی با نگاه به عکس پروفایل، وضعیت تایید، نسبت دنبالکننده به آمار و تایپوها
حسابهای جعلی در رسانههای اجتماعی، بیشتر از همه عکس پروفایل ندارند یا از آن استفاده میکنند که از جای دیگری آنلاین کپی شده باشد (برای اطلاعات بیشتر در مورد جستجوی واقعیت عکسها به بخش زیر در مورد جستجوی واقعیت عکسها مراجعه کنید و چگونگی استفاده از آنها را برای این هدف).
نشانهی دیگری از حساب جعلی تایپوهای مداوم و روشن است. اشتباهات املایی، اشکالات دستور زبان و غیره برای منابع حقیقی و قابل اعتماد اطلاعاتی عادی نیست.سرانجام، حسابهای تایید نشده در پلتفرمهای رسانههای اجتماعی با تعداد بالای دنبالکننده و مشارکت کم (لایکها، نظرها و غیره) ممکن است نیاز به دیدن با احتیاط اضافی داشته باشد زیرا دولت کانادا این را به عنوان نشانهای میبیند که یک حساب ممکن است جعلی باشد.