در 13 مارس 2023، دولت کانادا اعلام کرد که 23 سازمان غیرانتفاعی مختلف در سراسر کشور برای کمک به بالا بردن اطلاعات در زمینه دیجیتال، از طریق برنامه تبادل دانش دیجیتال، در میان کاناداییها بودجه دریافت خواهند کرد.
نکته: برنامۀ تبادل دانش دیجیتال از زمان آغاز به کار خود در سال 2018، به دنبال این بوده است که «کاناداییها را به مهارتهای لازم برای کار با رایانه، دستگاههای تلفن همراه و اینترنت ایمن و موثر مجهز کند.
به عبارت دیگر، طبق بیانیه مطبوعاتی دولت، «این سرمایهگذاری قابل توجه، در راستای حمایت از سازمانهایی است که بدنبال آموزش مهارتهای دانش دیجیتال به کسانی هستند که بیشتر به آن نیاز دارند.»
دانش دیجیتال در میان مهاجران اخیر به کانادا
اغلب، جدیدترین کاناداییها از کشورهایی مهاجرت میکنند که در آنها به اندازه کانادا به دانش دیجیتال توجه نمیشود.
در واقع، بر اساس شاخص کمبود مهارتهای دیجیتالی ویلی در سال 2021، هفت کشور از ده کشور مهاجرپذیر اخیر کانادا (بین سالهای 2016 تا 2021، از طریق سرشماری سال 2021) رتبهی زیر 45 را در زمینۀ مهارتهای دیجیتالی در میان جمعیت دارند.
طبق آمار کمبود نیروهای ماهر در حوزه یجیتالی ویلی، کانادا در رتبه 19 قرار دارد.
ضمناً، در ادامه این هفت کشور به ترتیب بر اساس درصد مهاجران کانادایی از هر کشور رتبهبندی شدهاند.
هند، کشور مبدأ 18.6 درصد از مهاجران کانادایی بین سالهای 2016 تا 2021، توسط وایلی در رتبه 59 قرار گرفت. چین – زادگاه 8.9 درصد از مهاجران کانادا در این پنج سال – در رتبه 46 قرار گرفت. آنچه در ادامه میآید، پنج کشور باقیمانده را در کنار درصد مهاجران اخیر کانادایی از آن کشور و رتبهبندی آنها در شاخص شکاف مهارتهای دیجیتالی ویلی را نشان میدهد.
- سوریه (4.8٪) – بدون رتبه
- نیجریه (3.0٪) – 119
- پاکستان (2.7٪) – 77
- فرانسه (2.0٪) – 54
- ایران (1.9%) – 79
نکته: سه کشور دیگر در 10 کشور برتر مهاجرپذیر کانادا، همگی در 30 کشور برتر رتبه بندی ویلی قرار گرفتند.
فیلیپین که 11.4 درصد از مهاجران کانادایی بین سالهای 2016 تا 2021 از آن وارد شدهاند، در رتبه 21 قرار دارد. ایالات متحده (3.0 درصد از مهاجران کانادایی) در رتبه دوازدهم قرار گرفت. در نهایت بریتانیا (1.7 درصد) در رتبه 29 قرار گرفت.
چگونه این سرمایهگذاری میتواند به کاناداییهای جدید ما کمک کند
این سرمایهگذاری در زمینۀ دانش دیجیتالی، از سوی دولت کانادا، به کاناداییها، از جمله مهاجران اخیر، با کمک به تقویت مهارتهایشان و افزایش سطح راحتیشان در استفاده از فناوریهای دیجیتال کمک میکند.
توسعه این مهارتها برای موفقیت درازمدت همه کاناداییها، به ویژه مهاجران اخیر، حیاتی خواهد بود، چرا که نیروی کار کانادا به سرعت در حال دیجیتالی شدن است.
همانطور که در بیانیه مطبوعاتی دولت ذکر شده است، «فرقی نمیکند برای رزرو وقت پزشکی، انجام معاملات آنلاین باشد، یا برای تحصیل، کار یا جستجوی شغل، کاناداییها باید بتوانند به طور ایمن و موثر از اینترنت استفاده کنند.»
بیانیه مطبوعاتی با اشاره به ارزش داشتن یک مجموعه مهارتهای دیجیتالی قوی، بر ارزش این سرمایه گذاری تأکید میکند و بیان میکند که «یادگیری این مهارتها و درک فناوری دیجیتال نه تنها موانع دسترسی به اطلاعات و منابع ارزشمند را کاهش میدهد، بلکه فرصتهایی برای موفقیت کاناداییها در زمینههای مختلف زندگی روزمره باز میکند.»
بر این اساس، از آنجایی که همه کاناداییها از منابع ارائه شده از طریق این سرمایهگذاری بهرهمند میشوند، جدیدترین اعضای کانادایی برای توسعه مهارتهای دانش دیجیتالیشان و استفاده از چنین مهارتهایی از فرصت های مناسبی برخوردار می شوند تا بتوانند به رشد و حفظ مشاغل و زندگی موفق در سراسر این کشور کمک کنند.