جعل واقعیت می تواند پیامدهای جدی داشته باشد
تینگ لی یکی از شهروندان چین بود، اما دو فرزند او در کانادا تحصیل می کردند. او قبلا یک ویزای اقامت موقت (TRV) داشت پس می توانست به کانادا بیاید و مدتی را با فرزندانش سپری کند.
در سال 2021، تینگ یک پیشنهاد شغلی به عنوان مدیر خرید در شرکت فولسان تریدینگ دریافت کرد، چرا که قبلا در کشور چین در چنین زمینه ای تجربه داشت. بر همین اساس او برای جواز شغلی در کانادا درخواست داد.
تینگ یک نامه از افسر مهاجرت دریافت کرد که دغدغه هایی را در مورد اختلافات و وثوق سوابق استخدامی او مطرح می نمود. تینگ در جواب این نامه تفاوت های موجود در سوابق کاری خود را بر اساس آن چه در درخواست TRV آمده بود توضیح داد حال آن که باید این کار را بر اساس سوابق کاری موجود در جواز کاری خود انجام می داد.
تینگ اظهار داشت که تفاوت ها بخاطر اشتباهاتی بوده که به هنگام ارائه کردن درخواست TRV از آن ها اطلاع نداشته. وقتی برای جواز کاری درخواست خود را ثبت کرد، او این فرایند را جدی تر گرفت و اطلاعات مربوط به سوابق کاری را با دقت و صداقت بیشتری ذکر کرد.
تینگ همچنین نامه ای از مدیر ارشد خود در چین ارائه کرد که جزئیات مربوط به سوابق کاری او را در چین تایید می نمود، او همچنین بیمه اجتماعی و سوابق مالیات بر درآمد خود را نیز به عنوان مستندات اضافی برای استخدام ارائه نمود.
بعد از دریافت نامه و اسنادی که این اختلافات را توضیح می داد، افسر مهاجرت بازهم درخواست ویزای کاری او را رد کرد. افسر مسئول ذکر کرده بود که پاراگراف 40(1)(a) از قانون حمایت از مهاجران و پناهندگان اظهار می دارد که تینگ یک واقعیت را جعل کرده و او را متهم نمود که اسناد و اطلاعات فریبکارانه ای ارائه کرده است.
تینگ این مساله را در دادگاه فدرال پیگیری نمود. او وجود اشتباه در درخواست TRV خود را انکار نکرد، اما ادعا کرد که توضیحات او برای این اختلافات و اشتباهات کاملا موثق بوده است.
دادگاه متوجه شد که افسر مربوطه نتوانسته شواهدی که علت تفاوت در این دو درخواست را توضیح داده درک کند و شواهد مربوط به تایید سوابق شغلی وی را نیز نادیده گرفته است. این افسر توضیح نداده بود که چرا شواهد جدیدی که تینگ ارائه کرده به قدر کافی قانع کننده نبوده، و در نهایت دادگاه به این نتیجه رسید که تصمیم این افسر غیر منطقی بوده است.
مضامین مربوط به داوطلبان مهاجرت
پرونده لی در کانادا مضامین مهمی برای افراد خارجی دارد که درخواست مهاجرت به کانادا ثبت می کنند. به سختی می توان جعل واقعیت را اصلاح کرد. افسران مهاجرت در مورد جعل واقعیت بسیار سختگیر هستند، و این سختگیری ها می تواند به رد درخواست یا لغو آن منجر شود. جعل واقعیت حتی می تواند باعث شود که یک داوطلب حق ورود به کشور کانادا را نیز از دست بدهد.
علاوه بر این، جعل واقعیت در درخواست های مهاجرت می تواند پیامد های جدی تری نیز داشته باشد که فراتر از رد درخواست می باشند. طبق قوانین IRCC، این سازمان در واکنش به ارائه اسناد و اطلاعات نادرست ممکن است:
- شما را از ورود به کانادا برای مدت 5 سال منع کند
- یک سوابق دائمی دال بر فریبکاری برای شما ایجاد نماید
- وضعیت اقامت دائم یا شهروندی کانادا را از شما پس بگیرد
- علیه شما اعلان جرم کند
- شما را از کانادا اخراج کند
پرونده تینگ اهمیت این مساله را نشان می دهد که شما باید از دقیق، صحیح و کامل بودن درخواست خود اطمینان حاصل کنید.
فرم ها و درخواست های مهاجرت می توانند پیچیده باشند. گرچه داوطلبان ممکن است بسیار محتاط باشند و سعی کنند که صادقانه عمل کنند، اما باز هم ممکن است به راحتی دچار جعل واقعیت شوند. داوطلبان ممکن است اطلاعاتی را ارائه دهند که تا آن جا که فکر می کنند صادقانه و درست باشند اما در نهایت مشخص شود که اینگونه نبوده است. متاسفانه، همانطور که در پرونده تینگ دیدیم، حسن نیت یا عدم اطلاع نمی تواند به عنوان یک دلیل یا دفعا برای جعل واقعیت باشد.
برای اجتناب از جعل واقعیت در درخواست مهاجرت، شاید بد نباشد که با یک وکیل مجرب برای مهاجرت به کانادا که با شما همکاری نماید ارتباط برقرار کرده تا مطمئن شوید که اطلاعات ارائه شده و اسناد مربوط دقیق و کامل هستند.